Навколо світу: найвідоміші католицькі храми

Розповідаючи про католицькі храми, не можна не згадати про найбільший у світі собор Святого Петра, який знаходиться у Ватикані. За переказами його будівництво почалося 324 року нашої ери. Вівтар був закладений над могилою одного з апостолів Христа – Петра, який прийняв мученицьку смерть. Святиня вражає своїми масштабами, архітектурою, інтер’єром, витворами мистецтва, над якими працювали Рафаель, Мікеланджело, Браманте, Берніні та інші визначні люди різних епох.
Найвищою церквою у готичному стилі вважається Кельнський собор. Башти та фасад прикрашені сотнями скульптур, на вікнах – вітражі. Сірі, напрочуд гарні мережива, спрямовані вгору на 157 метрів, справляють незабутнє враження. Крім свого образу собор ще відомий як місце зберігання однієї з головних релігійних святинь – саркофага з мощами волхвів.

Одним з найпопулярніших католицьких соборів є Нотр-Дам-де-Парі (собор Паризької Богоматері). Про нього написано романи, знято фільми, його вважають духовним символом французької столиці. Туристи з різних країн прагнуть побувати в храмі, де протягом багатьох століть проводилися королівські одруження, імператорські коронації, побачити його внутрішню красу і відчути всю велич цієї святині.

Іспанський храм Святої Сімейства відомий не лише своїм незвичайним зовнішнім виглядом, а й тривалістю будівництва. Будівництво ведеться з 1882 року і досі не завершено. Високі башти храму прикрашені ліпниною, скульптурами, різьбленням та керамічною плиткою стали емблемою Барселони.

Церква Лас-Лахас дивовижна тим, що збудована на мосту через глибоку ущелину над річкою Гуаітара і нагадує замок-фортецю. Головною реліквією храму є нерукотворна, наскальна ікона, яка вважається чудотворною. Щорічно до святині стікаються тисячі паломників, які бажають отримати зцілення або піднести молитву подяки.

У світі є ще багато католицьких храмів, що мають свою особливість, наприклад незвичайну форму (кафедральний собор у столиці Бразилії), багатство та різноманітність декору (міланський собор Дуомо), оригінальні вітражі (нью-йоркський собор Святого Патрика) та інше. Але всі собори поєднує одне – чіткий зв’язок між різними епохами, між минулим, сьогоденням та майбутнім.

Comments are closed.

DILIGANS : туристична компанія

Компанія мандрівників «DILIGANS» спеціалізується на індивідуальному туризмі та корпоративному обслуговуванні, бізнес-подорожах та незвичайних турах. З 1991 року ми вивчаємо та вдосконалюємо практику подорожей, освоюючи оригінальні напрямки та перебуваючи у постійному пошуку нових можливостей для відпочинку та пригод.

Наше головне професійне завдання – позитивні емоції мандрівника, а забезпечити їх може лише реалізація його побажань та сподівань на подорож. Значну частину роботи консультантів туристичної компанії «DILIGANS» займає складання індивідуальних програм для кожного клієнта відповідно до його уподобань. Вислухати клієнта, зрозуміти його очікування та реалізувати навіть найскладніші з них – ось основа цієї роботи. Завдяки міцним партнерським зв'язкам, ми завжди обізнані про можливості зробити Ваш відпочинок ще комфортнішим, несподіваним, що дарує незабутню емоцію.