Вода та пара: найвідоміші гейзери

Чудові гірські пейзажі, вулкани, вода та пара – все це невід’ємні атрибути прекрасного природного явища – гейзерів. Вода і пара піднімаються на поверхню землі по вузьких свердловинах і «вистрілюють» вгору, створюючи неповторне видовище струменя гарячої води, що фонтанує. Найкрасивіші гейзери вже давно завдані мандрівниками на карту пам’яток.
Якщо судити з фотографій, то найкрасивішим можна назвати гейзер Fly, який знаходиться в Неваді, США. На знімках це природне диво виглядає як три величезні гори, що вивергають киплячу воду. Насправді його висота становить трохи більше півтора метра. Але при вдалому ракурсі та ясній погоді можна зробити просто фантастичний кадр. Потік води не переривається, гейзер вивергається постійно та постійно зростає.
Один із найкрасивіших гарячих джерел знаходиться в Єллоустоунському національному парку. Гейзер «Замок» справді віддалено нагадує середньовічну цитадель. Кожні 30 хвилин цей фонтан вистрілює в небо на висоту близько 30 метрів. Не менш відомий гейзер під назвою «Старий Служака», що викидає струмінь води на сорок метрів щогодини-півтори. У Єллоустоні є ще близько 3000 гарячих джерел. Це найбагатший гейзерами район земної кулі. Крім того, в Єллоустоунському парку є шикарний басейн – Grand Prismatic Spring. Різнобарвне мінеральне джерело можна назвати природним дивом світу, настільки воно казково виглядає.

На друге місце за знаменитістю можна поставити долину Хаукадалур в Ісландії, саме тут знаходиться гарячий фонтан «Великий Гейсир», що дав загальну назву цьому явищу. По сусідству знаходиться найкрасивіший гейзер «Строккур» – цей пульсуючий фонтан викидає вгору струмінь води та пари з інтервалом у кілька хвилин на висоту понад двадцять метрів.

У Болівії практично біля самого кордону з Чилі розташовані Лавові поля, які іноді називають Полем гейзерів, це місце багате на безліч красивих активних «киплячих фонтанів». Воно розташоване на висоті близько п’яти кілометрів над рівнем моря. Тут можна побачити не тільки приголомшливі красою стовпи води та пари, але ще лавові басейни та гарячі мінеральні озера.

Єдина долина гейзерів біля євразійського континенту – Долина гейзерів на Камчатці. Це другий за величиною гейзерний майданчик у світі. 20 найбільших гарячих фонтанів мають свої імена і вважаються одними з найкрасивіших у світі. Найвідоміші гейзери Камчатки – Потрійний (три струмені окропу б’ють з-під землі), Грот і гейзер Великий, найбільше джерело на Камчатці.

Comments are closed.

DILIGANS : туристична компанія

Компанія мандрівників «DILIGANS» спеціалізується на індивідуальному туризмі та корпоративному обслуговуванні, бізнес-подорожах та незвичайних турах. З 1991 року ми вивчаємо та вдосконалюємо практику подорожей, освоюючи оригінальні напрямки та перебуваючи у постійному пошуку нових можливостей для відпочинку та пригод.

Наше головне професійне завдання – позитивні емоції мандрівника, а забезпечити їх може лише реалізація його побажань та сподівань на подорож. Значну частину роботи консультантів туристичної компанії «DILIGANS» займає складання індивідуальних програм для кожного клієнта відповідно до його уподобань. Вислухати клієнта, зрозуміти його очікування та реалізувати навіть найскладніші з них – ось основа цієї роботи. Завдяки міцним партнерським зв'язкам, ми завжди обізнані про можливості зробити Ваш відпочинок ще комфортнішим, несподіваним, що дарує незабутню емоцію.